Temperamentna Lizbona
izlet/potovanje za zaključene skupine
(4 dni, 3 nočitve)


1. dan; 08.09.2016: Obidos, Peniche, Cascais: - nočitev:

Prvi dan pričnemo zgodaj in ga že izkoristimo na polno. Jutranji/nočni transfer do letališča v Milanu ter polet v Lizbono. Po pristanku se zapeljemo proti starodavnemu in krasnemu mestecu Obidosu. Mestece je poznano po svojem obzidju, tlakovanih ulicah, belih hišah, ki večkrat služijo tudi kot kulisa za filme. Ambient je res srednjeveški. Na vrhu grička sredi mesteca kraljuje mavrski grad. Po ogledu in užitkih v mestu se napotimo še na atlantsko obalo do krasnega obmorskega mesteca Peniche, ki leži na skalnem polotoku. Mesto je poznano po svoji zgodovini, neverjetnih klifih kjer se lomijo ogromni valovi ter po svojih plažah. Atlantik je sicer mrzel toda če bo želja, se lahko malce okopamo v oceanu pred povratkom v Lisbono. Vrnitev v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti, priližno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu, Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf turizmom. Prihod v Lisbono v večernih urah. Zvečer počitek ali pa raziskovanje predela Bairro Alto, ki je srce lizbonske kulture in boemskega življenja. Ulice so tihe čez dan, toda ponoči predel dobi svojo živahno nočno podobo. Nočitev hotel.

2. dan; 09.09.2016: Glavne znamenitosti Lisbone – nočitev z zajtrkom:

Dan pričnemo po zajtrku in bo namenjen pravemu spoznavanju mesta. Odkrivali ga bomo peš, z avtobusi in starodavnim tramvajem. Z lokalnim vodnikom bomo pričeli pri parku Eduarda VII, ki odkriva krasen zeleni pogled na mestu. Nadaljujemo do narodne palače Ajuda, kjer so prebivali portugalski monarhi. Nadaljujemo do dragulja pod Unescovo zaščito: Belemski stolp, ki je bil začetna točka mnogih raziskovalnih odprav in zadnja stvar, ki so jo mornarji videli, ko so odpluli iz mesta  ter samostan sv Jeronimo, veličastna stavba, v katerem so grobnice, portugalskih kraljev in pomorščaka Vasca de Game. Če bo čas dopuščal si pogledamo še pomorski muzej. Za konec še postanek ob spomeniku slavnih pomorščakov.
Pot nadaljujemo mimo belemskih vrtov do zanimivega muzeja avtomobilov. Po ogledu se zapeljemo do centra in se povzpnemo nad mesto z dvigalom Santa Justa, ki nudi prekrasen pogled na Lisbono. Od tu nas čaka še sprehod do gradu (Castilo de St Jorge), ki se mogočno dviga nad mestom. Grad stoji na enem izmed sedmih gričev v mestu s čudovitim pogledom na mesto. Iz Miradura Porta do sol bomo opazovali krasni stari del mesta. Za konec nas čaka le še vožnja z znamenitim travajem iz leta 1914, št. 28, ki nas bo skozi staro mesto zapeljal proti hotelu. Sledi počitek in nočitev ali pa nočno odkrivanje portugalske prestolnice.

3. dan; 10.09.2016: Raziskovanje centra in Oceanarium – nočitev z zajtrkom:

Dopoldan bomo izkoristili za t.i. Walking Tour po centru, kjer bomo v spremstvu lokalnega vodnika spoznavali majhne skrivnosti Lisbone. Sprehodili se bomo mimo vseh lokalnih znamenitosti in spoznavali mesto ter njegovo 3000-letno zgodovino z očmi njegovih prebivalcev.
Popoldan bo prosto za nakupe ali pa gremo do Parka narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom „OCEANI – DEDIŠČINA PRIHODNOSTI”. Portugalska je takrat praznovala 500. obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game.

Postanek za ogled Oceanariuma, ki velja za enega večjih in lepših na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Domuje v moderni stavbi, poleg te stavbe pa so zanimivi tudi: stolp Vasca da Game, paviljon Atlantic, nakupovalni center, promenada in gondolska žičnica. Od tu se vidi most Vasca da Game, najdaljši most v Evropi z dolžino 17,2km. Zvečer povratek v hotel ter odkrivanje nočnega življenja Lizbone ali počitek.

4. dan; 11.09.2016: Sintra, Cabo de Roca in polet - zajtrk

Zgodaj po zajtrku gremo na izlet v Sintro, staro kraljevo prestolnico, ki velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogledamo si stari del mesta, kjer je veliko možnosti za nakupe. Možen bo ogled kraljeve palače Pena, ki je zgrajena v romantičnem slogu. Palača je uvrščena na UNESCOV seznam kulturne dediščine in je poletna rezidenca portugalskih kraljev. Grad obdaja park, imenovan Pena Park, v katerem so različne vrste dreves in eksotične rastline iz bivših portugalskih kolonij. Sledi vožnja do najbolj zahodne točke Evrope, Cabo de Roca. Prosto za fotografiranje in nakup spominčkov. Po ogledih sledi transfer do letališča in polet proti Milanu. Iz Milana še transfer do Ljubljane/Postojne kjer se ob krasnih spominih na barvito Lisbono in Portugalsko tudi poslovimo.

CENA:   615 EUR (ob udeležbi min 14 oseb)

               585 EUR (ob udeležbi 20 ali več oseb)

Cene so informativne saj so odvisne od željenega termina ter letališča.

CENA VKLJUČUJE:

 • Transfer na letališče  (možno pobiranje na poti)
 • Letalski polet MIL-LIS in LIS-MIL ali VCE-LIS/LIS-VCE
 • Zavarovanje rizika odpovedi potovanja (osnovno kritje)
 • 3x nočitev BB v hotelu v bližini centra v dvoposteljnih sobah
 • vse oglede po programu
 • slovenskega vodnika za celotno trajanje potovanja
 • stroške vodnika in organizacije potovanja
 • avtobusni prevozi z najetim avtobusom 1. in 4. dan
 • peš raziskovanje centra z lokalnim vodnikom (angleščina)
 • vstopnine: park Estufa Fria, Palača Ajuda, Belemski Stolp, Samostan Sv Jeronimo, Pomorski Muzej, Muzej Avtomobilov, dvigalo Santa Justa, Sintra
 • prevoz s starodavnim tramvajem št. 28
 • vse prevoze po mestu na dan 09. in 10.09.2016

CENA NE VKLJUČUJE:

 • vstopnina Oceanarij (odrasli 13 EUR)
 • kosila in večerje po programu

 

Nekaj utrinkov