[ 2J ToolBox: Error: Looks like plugin uninstalled, but this instance require this plugin for workflow ]

NAŠA POT

Opis potovanja

Začeli bomo v Katmanduju, kjer se bomo privajali na novo deželo. Tukaj bomo spoznavali kulturo Nepala, številne templje in glavne zanimivosti, ki jih mesto ponuja. Po prvih vonjavah in občutkih, ki jih Nepal prinese, se bomo odpeljali do vasi Arughat, kjer bomo začeli naš treking. Treking je daljši in zahtevnejši od trekinga okoli Anapurn, saj bomo za 14 dni (treking je možno prehodit hitreje, vendar imamo malce rezerve) odšli odkrivat veličino Himalaje in prehodit 170 km dolgo pot okoli legendarne gore Manaslu, ki je z 8163 metri, 8. najvišja gora našega pestrega planeta. Na trekingu se bomo dodobra spoznali z lokalno kulturo, kulinariko, s samim seboj in lepotami, ki jih Himalaja ponuja. Dnevno se bo hodilo okoli 6 do 7 ur, najvišja točka pa je malo čez 5.200 m visok prelaz Larkya. Treking bo potekal v alpskem stilu, kar pomeni, da se bo spalo v lodžih in šotorih in da nas bo poleg izkušenega slovenskega vodnika, spremljala podporna ekipa iz Nepala: še nepalski vodnik, kuhar nosači itd. Šotore in vso osnovno potrebno opremo bomo priskrbeli mi in je že vračunana v ceno potovanja.
Po dveh tednih divje izkušnje, se bomo z džipi vrnili v civilizacijo – v Pokharo. Drugo največje mesto v Nepalu, nas bo razvajalo s pestro kuilnarično ponudbo, toplim tušem in krasno lokacijo ob jezeru. Poleg počitka, si v Pokhari lahko privoščimo marsikaj: kolesarjenje, vožnjo s čolnom po jezeru, skok s padalom, masažo,... Po Pokhari nas še čaka zadnji del potovanja. Povratek v Kathmandu in še zadnji ogledi mesta in nakupi v tem nakupovalnem raju. Zvečer seveda sledi poslovilni žur s krasno večerjo;-). Za tiste, ki želite potovanje podaljšat, vam bomo vse uredili in poskrbeli za vas! Če ste že enkrat tam in če imate čas, se splača razmislit o tem...;-)

Program priporočamo avanturistom, popotnikom po duši in ljubiteljem gora.


Nekaj utrinkov


Znamenitosti na poti (varirajo glede na program)

Katmandu: zanimiva prestolnica Nepala, kjer se domačini, popotniki, turisti, gorniki in sveti možje zlijejo v eno.
Durbar square: stari del in center Kathmanduja, kjer se bohoti stara kraljeva palača in številni hindujski templji.
Boudha (Bodnath): največja stupa v Nepalu in med največjimi na svetu. Bodnath, je center tibetanskih budistov v Nepalu.
Swayambhunath: tempelj s svojo lokacijo kraljuje nad Kathmandujem, od koder je razgled na skoraj celotno mesto. Je center nepalskih budistov. Tempelj na hribu, imenujejo tudi opičji tempelj. Le zakaj??
Pashupatinath: je verski center hindujcev in njihov najsvetejši kraj. Tam je tudi najstarejši hindujski tempelj v Nepalu. Skozi kompleks templjev, teče reka Bagmati, ki je njihova sveta reka in neke vrste nepalski Ganges.
Treking okoli pogorja Manasluja: še ena treking bomba, ki se je znašla na Char meniju...Ta divji treking okoli Manasluja, je potovanje za gorniške sladokusce!
Larkya pass (5200 m): najvišji prelaz na našem trekingu, ki povezuje vzhodno in zahodno stran kroga okoli Manasluja.
Pokhara: drugo največje mesto v Nepalu. S svojo lokacijo ob jezeru, ponuja pravo vibro za relaksacijo in uživancijo.
Skok s padalom iz Sarankhota :prost dan, ki ga bomo preživeli v Pokhari, boste lahko iskoristili, za skok s padalom v tandemu iz hriba, ki je v bližini Pokhare. Nepozabna izkušnja.


Kontakt

ZAKAJ Z NAMI

Naše prednosti

Zato, ker Nepal poznamo in ker smo za vas pripravili novo, še bolj odročno in še bolj odbito potovanje v osrčje Himalaje. Treking poslastica za ljubitelje težjih in dolgih trekingov. V Nepalu bomo zopet imeli dober tim, ki nam bo pomagal izvesti to vrhunsko izkušnjo.Ta program smo vam pripravili tako, da bo skoncentriran na treking, poleg tega pa boste videli in doživeli še pred himalajski svet ter glavno mesto Katmandu in idilično Pokharo. Je pa program seveda zopet skoncentriran na prvinsko in pristno odkrivanje dežele. Treking okoli Manasluja spada med novejše klasike in je manj poznan kot treking okoli Anapurn ali treking v bazni tabor Everesta, ampak zato nič manj zanimiv in pester. To, da je komercialno manj poznan, ga dela še bolj zanimivega, divjega in pristnega. Čaka vas potovanje polno raznolikosti, adrenalina, akcije in veselih ljudi.


 

Nastanitve

Naši hoteli v Nepalu so preverjeni. Izbiramo hotele, ki so lepi pristni, ljudje prijazni in storitev dobra. Uporabljamo dvo postelne in tropostelne sobe, ki imajo lasten tuš in WC. V treku spimo v kočah in šotorih(kategorija milion star). Nastanitve so različnih kategorij. Bistvo je v temu, da smo vedno v centru dogajanja. Torej so hoteli locirani centralno. Iz hotelov je v vsakem kraju glavno dogajanje dostopno peš.


DETAJLI

O državi

Nepal je najbolj Himalajska dežela našega planeta, saj leži v osrednjem delu Himalaje. Če si katera dežela na tem planetu zasluži ime "dežela v kraljestvu gora", je to prav gotovo Nepal. Tukaj je doma kar 8 od desetih najvišjih gora na našem planetu in ena izmed njih je tudi najvišja gora sveta Mount Everest. Skoraj 80 % vsega nepalskega površja zavzema Himalaja. Na območju velikem za 7 Slovenij (takšna je velikost Nepala), lahko ljubitelji gora, adrenalina, estetike, narave, živali, vodnih športov, kulture itd., najdejo svoj prostor na Zemlji.
Do leta 2008, je bil Nepal kraljevina, po desetih letih političnih nemirov, je kralj moral po stoletjih vladavine, prepustiti oblast. Danes je Nepal najmlajša republika na Svetu! Po veroizpovedi, so v večini hindujci (85 %) in budisti (11 %). Nepalci imajo svoj jezik – nepalski, ki je uradni jezik. Številna različna ljudstva in plemena, ki živijo v Nepalu, govorijo svoj jezik, ki se popolnoma razlikuje od nepalskega. V Nepalu, bi naj živelo več kot 200 različnih ljudstev in prav toliko jezikov bi se naj govorilo. To pa prinaša pestrost in raznolikost tej majhni deželi v osrčju Himalaje.


Vizum in cepljenja

Vize za Nepal so potrebne.Uredimo jih na letališču v Kathmanduju. Svetujemo cepljenje proti Hepatitisu A.


Skupina in vodnik

Skupina je velika od 10-18 popotnikov. Če je popotnikov manj kot 10 se cena organizacije sorazmerno poviša.
Skupino pelje Tomo P ali Peter J. Za celotno potovanje potrebuješ 20 dni časa.
Pred potovanjem imamo sestanek z vsemi, in ta je obvezen, da se izognemo težavam in neinformiranosti.


Kdaj na pot?

Nepalu je najlepše pomladi (marec, april) in jeseni (oktober, November), ko so razgledi na bele vrhove najlepši in ko vse cveti.
Temperature in razmere na trekingih so takrat najboljše. Odhod pod taktirko kluba Čar, v izvedbi agencije Huda Tura je oktobra. Število mest je omejeno!!

 

CENA

Cena

Za trenutne cijene molimo posjetite slovensku stranicu. (KLIKNI OVDJE)

Način plačevanja na potovanju je drugačen, saj vse plačujemo na licu mesta. Ker se cene storitev in valutna razmerja v državah v razvoju spreminjajo opozarjamo, da so navedene cene okvirne in lahko malce odstopajo. Zagotavljamo le ceno za organizacijo in spremstvo, kar znaša 350 € / 310 €.

Cena vključuje:

*Organizacija, vodenje in našo energijo (stari člani kluba imajo popust) Kako postanem član?
*Povratna letalska karta do Nepala iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
*Vse nočitve na poti: v simpatičnih hotelih brez kategorizacije (Katmandu, Pokhara), nočitve v šotorih in lodžih na trekingu.
*Vsi prevozi po programu*Vsa hrana (3x obrok na dan) in oprema na trekingu. V ceno so vključeni tudi nosači, ki bodo prenašali našo opremo in tudi lokalno spremstvo (lokalni vodnik – pomočnik na trekingu, kuhar,...)
*Vse vstopnine in ogledi po programu (razni muzeji in znamenitosti)
*Vse vstopnine v nacionalne parke (Manaslu, Anapurna)
*Treking dovolilnice za izvedbo trekinga

Če je popotnikov 11 ali manj se cena organizacija doplača in sicer v primeru prijavljenih 11-9 potnikov 50€ in 8-6 potnikov 80€.

V ceno ni vključeno:

*Nepalska viza (cca. 35 EUR – dobimo jo na Kathmandujskem letališču)
*Nezgodno zavarovanje (npr. Coris)
*Nakupovanje raznih cotk, spominkov in gorniške opreme
*Skok s padalom (cca. 70 EUR), ki sta predvidena za alternativni dan, ko imamo prosto po programo – odvisno od okusa, za kaj se boste odločili (mi pa bomo z lokalno agencijo vse uredili)
*Vse aktivnosti, ki niso po programu (če se pojavi kakšna izjemna priložnost – npr rafting, ki je sicer dokaj poceni, vendar se ga udeležimo samo v primeru dobrih pogojev)
*Hrana, ki ni navedena v programu (v Kathmanduju in Pokhari)
*Večerne zabave


Način plačila:

Ob prijavi se vplača akontacija v višini 100€  ter strošek prijave, ki znaša 10euro/vplačilo. Strošek prijave je nepovraten. Cena velja za vplačila preko UPN naloga ali za gotovinsko plačilo v poslovalnici. Z vplačilom akontacije si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.

Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet.

 

VTISI

Vtisi

1. Kako se ti je zdelo potovanje nasploh in kaj ti je ostalo v najlepšem spominu? Nepal nasploh je moj dom, katerikoli konec že, doma je pa najlepše :-) Vedno največji vtis naredijo ljudje, njihova radost v očeh, ki se je ne morem nagledat in uživam, ko jo občutim. Poleg tega, čudovite narave pa še super ekipa in smejalni musklfibr :-)

2. Je bilo vodenje (slovenski vodnik, lokalni vodnik) in organizacija v redu ali bi kaj lahko dodali? Organizacija super, vse pohvale v vseh pogledih, tako da bi oba zadržala pri naslednjem popotovanju v Nepal :-)

3. Kaj bi na tem potovanju spremenil/-a? Prav na tem bi dodala nekaj dodatnih dni za trek.

4. Kam bi v prihodnje najraje potoval/-a? V prihodnje je v Nepalu še nekaj za podelat, na splošno pa v dežele trekingov.

5. Zakaj si se odločil/a za to potovanje in ali bi to potovanje priporočal/-a še komu? Odgovor je v prvem vprašanju. Sem ga že priporočila :-)


 

1. Kako se ti je zdelo potovanje nasploh in kaj ti je ostalo v najlepšem spominu?
Priti zopet v to dezelo napolnjeno z energijo, srcnostjo, lepotami in nekim takim prav posebnim vibe-om je nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi. In dano mi je bilo da se letos zopet vrnem ;). Odšla sem od tam obogatena z vezmi ki se ne bodo nikoli pretrgale.

2. Je bilo vodenje (slovenski vodnik, lokalni vodnik) in organizacija v redu ali bi kaj lahko dodali?
Kaj dodati k temu dejstvu da smo letos le še poglobili vezi med sabo? Vsi, tako slovenski popotniki kot tudi nepalski fantje! Hvaležna sem za globoka prijateljstva ki so se spletla. In to je tisto kar šteje!! Maila, en tak srčen fantič, Kaji -the best cook ever, Nima - "mehki"stroj na dveh nogah, pa vsi ostali fantje.... In ni bolj primernega človeka da te popelje v Nepal, kot je naš Tomo, kateremu Nepal odzvanja v vsej biti - z veseljem ti je deliti trenutke z njim!

3. Kaj bi na tem potovanju spremenil/-a?
Prav gotovo bi ga podaljšala. Pa ne le zato ker tezko grem od tam, konkretno imam v mislih trek. V okolju ki je res na bistarai smo morda ne trenutke v zadnjih etapah res drveli. Skoda, ne bi bilo potrebe. To se da popravit, je pa res da morda tvegas da skupina ne bo polna. Smo dosti debatirali o tem, dvorezen meč.... ah ta zahodnjaska nuja po instantu...Mislim da si Kancha in vsi treki in Nepal na sploh zasluzi, da si clovek vzame dovolj casa. Vsaj tu! Ce pa nimas dovolj dopusta, potem človek raje ostani doma, jaz pravim.

4. Kam bi v prihodnje najraje potoval/-a?Seveda se vrnem v Nepal! In tudi vem s kom in h komu! :)

5. Zakaj si se odločil/a za to potovanje in ali bi to potovanje priporočal/-a še komu?Konkretno za to ker me je Nepal lani tako prevzel in se me dotaknil in me ne izpusti. Seveda bi priporočala, brez dileme. Kot rečeno Tomo in nepalska ekipa je zagotovilo za nepozabno doživetje.


 

1. Potovanje se mi je zdelo več kot odlično. V najlepšem spominu so mi ostali otroci in njihove okice J Kako smo delili igrače, svinčnike, cujnce, balone......Me vest peče, da sem imela premalo stvari za njih s sabo, pa nisem imela malo. Najlepša mi je bila ta mogočna reka ob kateri smo hodili. A grenak priokus mi je bil, ko sem se malo pred ciljem obrnila in se začela vračati. Takrat so mi pritekle solze – A TO JE TO? KONEC JE!! SAMO ŠE VRNITEV OBSTAJA!! Prehitro je šlo J Do Lonaka sem hodila sama s sabo, moje solze in hrepenenje po ŠE!! Čudovito mi je bilo ob igri EK, kako smo imeli nepalsko-slovensko zabavo J Vsemu temu je pripomogla naša, vaša in njihova vibra, kako smo se dobro ujeli in se imeli radi med sabo!!!!

2. ToMo in Maila!!!! J J Čudovita kombinacija s Kadžijem in ostalimi fanti skupaj J

3. Podaljšala bi dneve od Lonaka do vrha. Morda nam je zmanjkal kak dan ali dva trekinga, posledično celotnega potovanja. Itak pa kolikor bi bilo dolgo, bi bilo prekratko J

4. Najraje v Himalayo! Spet!! J Vendar tja, kjer je manj džungle in več snega ter skal J

5. a) Himalayo sem vedno sanjala, jo sanjam in jo bom

b) ToMo je odlična dušica

c) Johnnya sem počastila, ker bo v naslednjem letu srečal Abrahama J in moje mnenje je, da lepšega darila jaz ne bi mogla dati svojemu najdražjemu J sebi za moj letošnji praznik pa tudi ne


1. Kako se ti je zdelo potovanje nasploh in kaj ti je ostalo v najlepšem spominu? – Potovanje nasploh je bilo čarobno (na trenutke že kar kičasto), začinjeno tudi s kakšno malo pekočo in bolečo začimbo, kar pa tako napornemu in dolgemu potovanju doda svoj čar. V najlepšem spominu ostanemo MI (Tomo, Maya, Didi, Ispela, Mihalela, Janez, Primož-Robert-Frančesko, Duška, Naš...) z vsemi prikupnimi »traparijami«, ki smo jih ušpičili (Tomo - upam, da ti nismo pridelali kakšnega sivčka...) pa seveda tudi tamkajšnje gore in ljudje... z vsemi kar imajo in nimajo...

 

2. Je bilo vodenje (slovenski vodnik, lokalni vodnik) in organizacija v redu ali bi kaj lahko dodali? Ja, bilo je super, dodali bi mogoče še kakšen dan ali dva... lokalci so pa zakon – vsi, tudi nosači, kuharji, pomočniki.....

3. Kaj bi na tem potovanju spremenil/-a? če bi kaj spreminjali, potem to ne bi bilo to.... L Ne nič ne bi spreminjala, če pa bi že kej blo treba, potem bi mogoče svoj 2. dan treka malo modificirala – kaj bi popoldne in zvečer ven spustila .... hahaha (kakšne padec ...) J

4. Kam bi v prihodnje najraje potoval/-a? vseeno kam - s to »druZbo« (trek.....)

5. Zakaj si se odločil/a za to potovanje in ali bi to potovanje priporočal/-a še komu? Ker sem ljubiteljica gora, lepe narave in dobre družbe (včasih pa je treba tudi mal zamižat, mal potrpet in se prilagajat...). Vsekakor bom to potovanje priporočila vsem svojim prijateljem in jih bom poskušala, ob potopisu in predstavitvi slikc, ki pa se jih je nabralo kar nekaj, prepričati, da se odločijo – če ne za to – pa vsaj za kakšno podobno čarobno izkušnjo. Je pa res, da noben potopis in nobena slikca (pa če je še tako dobra) ne more pokazati in izraziti tisto, kar imamo mi v srcih... to mora vsak sam doživeti!

Tomo – Veliki Poglavar – ti si CAR!!! 

 

 

FOTKE

Fotogalerija

Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura