• Slider 1
  • Slider 2
  • Slider 4
  • Slider 8

NAŠA POT

Potovanje Vietnam - OPIS PROGRAMA 

Vietnam je dežela krasnih naravnih lepot. Raziskovanje Vietnama začnemo v glavnem mestu Hanoi, ki velja za edinstveno prestolnico Azije. Upravičeno. Sprehod po starem delu mesta je nepozabna, nora izkušnja: labirint kaotičnih ulic, kjer je prečkanje ceste posebno doživetje. V prometu, kjer so skuterji nadomestilo vseh drugih prevoznih sredstev, velja le eno pravilo: skušaj preživeti :) Na vsakem koraku si lahko privoščite lokalne specialitete.
Potovanje nadaljujemo na sever države proti Sapi, ki leži 1.500 metrov nad morjem. Na dvodnevnem trekingu po riževih poljih in lokalnih vasicah bomo uživali v edinstvenem razgledu, tik ob Kitajski meji. Spremljale nas bodo čudovite domačinke, ki pripadajo lokalnem ljudstvu Črni Hmongi in z nami delile svoje življenske ter tudi tiste malo bolj intimne dogodivščine in nas spoznale z njihovo »HAPPY WATER«...nepozabno. Sledi povratek v Hanoi, kjer spoznamo njegove kulturne in zgodovinske zanimivosti, nakar nas pot vodi proti enemu od čudes sveta in najlepših zalivov na svetu.
Halong Bay sestavlja več kot 3.000 apnenčastih otočkov, ki s svojimi skritimi plažami, jamami in plavajočimi vasicami očarajo vsakega popotnika. Zaliv Halong v vietnamščini pomeni »Zaliv dvigajočega se zmaja« Plovba po zalivu je enkratno doživetje - niti horde turistov ne morejo izničiti čarobnosti potovanja, saj nas naša čudovita barčica zapelje tudi po zalivih, kjer bomo popolnoma sami...Raziskovanje tega edinstvenega zaliva zaključimo na največjem otoku, Cat Ba, od koder se odpravimo še na prav poseben otoček, kjer prebivajo opice in obiščemo fantastično razgledno točko.
Pot nadaljujemo v Tam Coc, ki slovi kot  Halong Bay na kopnem- kmalu bomo ugotovili zakaj. Tukaj gremo na nepozabno vožnjo z čolni po reki, ki nas vodi med mogočnimi navpičnimi stenami hribov skozi jame, kjer bomo morali biti še posebej pazljivi, da se z glavo ne zabijemo v strop nad nami. Sledi potepanje s kolesi med riževimi polji. Nato se še povzpnemo nad hribček, od koder se nam odpre pravljični razgled. Od tukaj nas pot, bolje rečeno vlak, odpelje proti najlepšemu in naj avtentičnejšemu mestecu celega Vietnama- Hoi An. Nekdanje izredno pomembno pristaniško mesto sedaj poka od kulture, lokalnih obrtnikov, fantastične arhitekture in prijetnega popotniškega vzdušja. Tukaj se odpeljemo, ponovno s kolesi, ki so v Vietnamu zakon prevozno sredstvo, na podeželje, kjer začutimo lokalni utrip ter se preizkusimo v poljedelskih in kuharskih spretnostih. 
Sledi let na jug v Can Tho in začetek raziskovanj delte reke Mekong.  Reka Mekong ima poseben čar, razprostira se čez dolgih 4.350 kilometrov in prečka kar šest azijskih držav. To je svet neštetih rečnih kanalov, riževih polj, tropskega sadja in domov miljonov ljudi. Mekong zanje predstavlja glavni vir preživetja. Mekong Delta je znana tudi po eni največjih plavajočih tržnic, tržnica Cai Rang je največja plavajoča tržnica v Vietnamu in pravo doživetje.
Preden se zares poslovimo od Vietnama si ogledamo še v miljonski Ho Chi Minh oz. Saigon. Mesto prestavlja gospodarsko središče dežele. V mestu si bomo ogledali mogočno pokrito lokalno tržnico, palačo ponovne združivte, mestno katedralo, čudovito pošto, na ulici spili tradicionalno vietnamsko kavo in se sprehodili po znameniti ulici Bui Vien. Iz Ho Chi Minha-a gremo na ogled podzemnege mesta Cu Chi, ki so ga uporabljali Vietkongovci med vojno. Izkopali so čez 200km podzemnih tunelov in s tem postavili nemogočo oviro Američanom, da bi jih lahko našli.
Program priporočamo tistim, ki si želijo avanturističnega, popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.
Zemljevid poti


Nekaj utrinkov s poti


Vrhunci na poti

Hanoi: kaotična prestolnica, nudi vse in še mnogo več
Riževa polja – Sapa: treking, pristne vasice, bivanje pri domačinih
Lokalna plemena: spoznamo Hmong-e, Dzao-e, Tay-e, Giay-e,...
Halong Bay: zeleni apnenčasti otočki, plavajoče vasice, samotne plaže, čudoviti sončni zahodi in vzhodi
Cat Ba: peščene plaže, party, in najcenejše pivo na svetu
Tam Coc: vožnja z čolnom, raziskovanje okolice z kolesi, čarobni razgled iz Zmajevega vrha
Hoi An: v vseh pogledih najbolj čudovito mesto celotnega Vietnama
Kuharski tečaj: naučili se bom pripraviti tradicionalno Vietnamsko hrano
Ho Chi Minh: najbolj moderno in največje mesto Vietnama
Cu Chi:  vojni rovi, pravo podzemno mesto
Mekong delta: odlično sadje, vidimo kako izdelujejo riževe kokice, rižev papir
Cai Rang: največja plavajoča tržnica v Vietnamu
Trung Nguyen: najboljša vietnamska kava
Tropsko sadje: mango, jackfruit, ananas, papaya, dragonfruit,...kar ti srce poželi


Kontakt

NASTANITVE

Kje spimo na poti

V Sapi bomo prespali pri domačinih. V mestih spimo v lepih popotniških hotelih na najboljših lokacijah in z dobro storitvijo. Sobe so udobne, imajo lasten tuš, WC. Iz hotela boste lahko šli peš na tržnico, na kavo ali na pivo. Po Halong Bayu imamo nočitev na ladji (4*), udobne postelje s tušem in Wc-jem.


Hoteli na poti

 


Zakaj z nami na pot?

Preprosto. Ker je dober program, zanesljivi lokalni parterji, izkušen vodja poti in ugodna cena!
Potovanje smo zastavili tako, da najprej obiščemo sever, kjer je narava najlepša. Potovanje začnemo aktivno, gremo v naravo, narodni park in na treking med riževa polja. Hodimo med čudovito naravo in lokalnimi vasicami, kjer le redko srečamo turiste. Tu še vedno začutimo pristnost domačinov. Vrhunec potovanja  za marsikoga je znameniti Halong Bay in uživanje med kraškimi osamelci.
Lahko se odločiš za dolgo ali kratko opcijo. Po severu lahko podaljšaš še na jug Vientama in doživiš ves čar delte reke Mekong in eno največjih plavajočih tržnic na svetu ter za vrhunski konec še dvodnevni aktivni oddih na krasnem otoku Con Dao.
Vietnam te prepriča z naravnimi lepotami in bogato kulturno dediščino, kaotičnimi mesti, izjemno kulinariko in slovitimi riževimi polji.
Potovanje je edinstveno, potujemo med prijaznimi domačini, pristnimi kraji in čudovito naravo.


DETAJLI

O državi

Socialistična republika Vietnam je obmorska država v Jugovzhodni Aziji, ki zavzema vzhodni del polotoka Indokina. Z nekaj več kot 85 milijoni prebivalcev je 13. najbolj naseljena država na svetu. Njeno glavno mesto je Hanoj.
Vietnamska različica budizma Tam Giao (trojna vera) se je skozi stoletja razvila na podlagi medsebojnih vplivov budizma, konfucionizma, taoizma in vietnamskega animizma. Še dandanes je v veri vietnamcev čutiti močno prisotnost starodavnih verovanj. Z okoli 8-10 % krščansko verujoče populacije, spada Vietnam na drugo mesto, takoj za Filipini, po razširjenosti krščanstva v Aziji.
Za razliko od sosednjih Kmerov, se vietnamska zgodovinska arhitektura ne more pohvaliti z večjimi dosežki. V večini je temeljila na lokalno prisotnih naravnih materialih, ki pa so v tropskih predelih precej ranljivi. Izstopajo le templji in stolpi kulture Cham.
Vietnamska vojna (znana tudi kot druga indokinska vojna) je bil vojaški spopad med Severnim Vietnamom na eni strani ter ZDA in Južnim Vietnamom na drugi strani, ki je potekal na ozemljih današnjega Vietnama, Laosa in Kambodže. Spopad se je začel 1. novembra 1955 po prvi vojni v Indokini in je trajali vse do 30. aprila 1975, ko je padel Saigon. Vojna je nastala kot posledica političnih in vojaških razmer med hladno vojno, v kateri si je komunistični Severni Vietnam želel priključiti kapitalistični Južni Vietnam, ki je bil pod političnim in vojaškim vplivom ZDA.

Vizum in cepljenja

Viza za slovenske državljane je potreben.  Pred samim vstopom v državo je potrebno preko spleta naročiti/plačati potrdilo (letter of approval), ki ga nato pokažete na letališču, kjer vizo še dejansko plačate in pridobite. Cena je 23 - 33 € .
Katera cepljena so potrebna za obisk Vietnama pa si lahko preberete tukaj: www.zdravinapot.si

COVID vstopni pogoji: Natančne vstopne pogoje, kot posledica omejitve Koronavirusa najdete tukaj


Skupina in vodja poti

Točen potek poti lahko preveriš z klikom na zemljevid poti. Skupina je velika od 12 do 20 popotnikov. Skupino pelje Špela. Za celotno potovanje potrebuješ 17 dni časa. 
Pred potovanjem imamo sestanek z vsemi, in ta je obvezen, da se izognemo težavam in neinformiranosti.


Kdaj na pot?

Najboljši čas za obisk severa Vietnama je aprila in maja, v juliju in avgustu že postane bolj vroče. V zimskem času (dec – mar) je severni Vietnam hladen z več padavinami, Južni Vietnam se lahko obišče skozi vse leto. Odhodi v izvedbi agencije Huda Tura je spomladi (april/maj) in jeseni (oktober/ november) 
Točen datum odhoda lahko preveriš pod zavihkom CENA in na desni strani strani z klikom - ODHODI. Število mest je omejeno!!

CENA

Cena in termini:

MAREC-APRIL 2024
20.03.2024 - 05.04.2024 - 17 dni ZBIRAMO PRIJAVE!
1070€ + poleti 870 EUR (letimo z Turkish Airlines)

APRIL-MAJ 2024 (v programu tudi otok Phu Coc)
20.04.2024 - 07.05.2024 - 18 dni POTRJENO!
1170€ + poleti 1170 EUR (letimo z Turkish Airlines)
Popust stalne stranke -40€/os

Ceno sestavlja:

* Aranžma 550€ ( Organizacija in slo vodja poti v primeru 12 ali več potnikov, depozit za treking in depozit za križarjenje po Halong Bayu)
*stroški na poti (nočitve+prevozi+taxiji+čolni, 2–dnevni treking (polni penzion), 2-dnevno križarjenje po Halong Bayu
podzemno mesto Cu Chi, izlet po delti Mekong) cca 520€ - 560USD
* letalski poleti (mednarodni + 1x notranji let) od 1070€

Letalski poleti niso vračljivi. Cene letalskih poletov dnevno malce variirajo. Za točno dnevno ceno nas kontaktirajte. Način plačevanja na potovanju je drugačen, saj vse plačujemo na licu mesta. Ceno stroškov na poti računamo na dan kalkulacije. Ker Evro lahko pade v primerjavi z dirham-om opozarjamo, da so navedene cene okvirne in lahko malce odstopajo. Zagotavljamo le ceno za organizacijo in spremstvo.
Če je popotnikov 11 ali manj se organizacija doplača. Za prijavljenih 12-9 potnikov 70€ in 8-6 potnikov 100€.

Za točno dnevno ceno nas kontaktirajte. Način plačevanja na potovanju je drugačen, saj vse plačujemo na licu mesta. Ceno stroškov na poti računamo na dan kalkulacije. Ker Evro lahko pade v primerjavi z dongom, opozarjamo, da so navedene cene okvirne in lahko malce odstopajo. Zagotavljamo le ceno za organizacijo in spremstvo, kar znaša 350€ v primeru 12 potnikov.
*Organizacijo sestavlja vodenje-spremljanje slovenskega vodje poti, priprava potovanja in organizacija z naše strani ter morebitna pomoč s strani lokalne agencije.

V ceno JE vključeno:

*Vse nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom 2-3*
*Vsi transferji s turističnimi avtobusi in vlaki
*Tridnevni izlet v Sapo (Nočitev v hotelu ter pri domačinih v vasi, hrana, vstopnine vključeno)
*Dvodnevno križarjenje po Halong Bayu (Prevoz, vožnja z kajaki ,Nočitev v ladjiski kabini, hrana vključeno)
*Dvodnevni izlet v delto Mekonga (Nočitev v Saigon Can Tho Hotel + zajtrk, kolesarjenje, 2xkosilo v lokalni restavraciji )
*Kolesarjenje po Hoi An-u
*kolesa in čolni v Ninh Binh-u

*Izlet v podzemne rove Cu Chi (brez vstopnine)
*ogled plavajoče tržnice in tovarne čokolade, noodlov
* vsi ogledi po programu

V ceno NI vključeno:

*Hrana in pijača izven programa
*e-Vizum 23-33 EUR
*kuharski tečaj (po želji lahko plaža in pivo)
*Najem mopedov
*enoposteljna soba

*Zavarovanja


Način plačila:

Ob prijavi se vplača akontacija v višini 100€  ter strošek prijave, ki znaša 10euro/vplačilo. Strošek prijave je nepovraten. Z vplačilom akontacije si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Od 6-8 prijav se poviša za 100€, od 9-12 prijav pa 70€. Doplačilo velja tudi za podaljšek. Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.

Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet.


VTISI

Živjo,

spodaj pošiljam svoje mnenje:

  1. Kako se ti je zdelo potovanje nasploh, kaj ti je ostalo v najlepšem spominu in/ali bi kaj v programu spremenili?

Potovanje se mi je zdelo odlično, destinacija je fantastična, ljudje prijazni, hrana zel okusna. Zagotovo je težko izbrati, kaj mi je najbolj ostalo v spominu, saj so me navdušili tako kao v Hanoiju, mir v nacionalnem parku Ba Be, treking v Sapi, kot tudi pogled na Halong Bay. Morda se mi bo najmanj vtisnil v spomin otok Cat Ba. V programu bi morda spremenila to, da bi podaljšala treking v Sapi in izpustila otok Cat Ba oziroma ga nadomestila s kakšno lepšo plažo.

  1. Je bilo vodenje in organizacija v redu ali bi kaj lahko dodali?Glede vodenja in organizacije nimam nobenih pripomb.
  1. A je bil Matic v redu vodnik? Kako bi ga ocenil od 1-5?Matic je odličen vodnik, sproščen, zabaven, organiziran, vedno pripravljen pomagati in poslušati, hkrati pa dovolj flegmatičen, da iz nobene situacije ne naredi problema ali komplikacij. Ocenila bi ga s 5+ ;)
  1. Koliko denarja si cca porabil/a v Vietnamu? V Vietnamu sem porabila 125 EUR.
  1. Zakaj si se odločil/a za to potovanje in ali bi to potovanje priporočal/-a še komu?

Za potovanje sem se odločila, ker me najbolj vleče Azija, in ker je bil Vietnam že precej časa na moji to-do listi. Poleg tega sta se mi zdela program in cena ustrezna. Glede cene bi vas želela pohvaliti, saj ste se držali navedenega zneska, za to ceno pa sem dobila več od pričakovanega (večino obrokov, vse prevoze). Potovanje priporočim vsakemu, ki ga srečam.

Hvala tudi vam in vaši ekipi za izvedbo potovanja. Le tako naprej.

Barbara


 Zdravo,
moje mnenje je, da je bilo potovanje po Vietnamu odlična odločitev.Vietnam je takšen kot je,vreden ogleda, z Maticem pa se njegova vrednost še poveča,bili smo velika skupina za 18 dnevno druženje, vendar Matic ima rad svoje delo in to čutimo popotniki in domačiniin vsi se imamo lepo.
Hvala, da sem lahko potovala z vami, prvič in verjamem, da ne zadnjič.
Olga


1. Kako se ti je zdelo potovanje nasploh? Kaj ti je ostalo v najlepšem spominu in kaj vi spremenil/-a)?
Potovanje mi je bilo všeč in je izpolnilo moja pričakovanja. Vietnam je zanimiva dežela, težko bi posebej kaj izpostavila, morda Mekong delto in vožnjo s čolni po reki in skozi jame, enkratno.trek v Sapo bi morda lahko zaradi vročine pričeli 1 uro prej, a vreme se težko predvidi....
3. Je bilo vodenje v redu, kako se je odrezala Petra? Vodenje je bilo super, Petra je odlična vodička, umirjena, zanesljiva, daje občutek varnosti, drži grupo skupaj in se zna prilagoditi, informacij posreduje ravno prav! Držite jo!!
4. Zakaj si se odločil oz. odločila za to potovanje? Vietnam je bil že nekaj časa na mojem seznamu, saj sem ostale dežele na tem polotoku že odkljukala.
5. Približno koliko denarja si porabil/a na poti? Za hrano in vsa piva ? cca 250 €.
6. Kam bi v prihodnje najraje potoval/-a? Avstralija in Kanada

Pozdrav


Popotovanje po Vietnamu je bilo izvrstno. Program zelo dober in ga ne bi spreminjal. Matic je bil izvrsten in prava faca, rojen popotnik, ki dela svoje delo z veseljem. Z vami sva bila že v Jordaniji , Indiji in sedaj v Vietnamu. Porabila sva cca 300 EUR na osebo.
Če bo možno se vidimo v Patagoniji ali pa kje drugje odvisno od trenutnega navdiha.
Vas pa že hvalim glede potovanja po Vietnam, malo po Facebuku malo pa osebno z razlago prijateljem in sodelavcem.

Radko, Tatjana


Potovanje je bilo super z izjemo dolgih in napornih poletov z dolgimi postanki med leti tja in nazaj . Matic je bil enkraten vodic. Takih si lahko vsak samo zeli. Je poln energije in smeha in super organizator ki vedno najde kompromis za vsakogar v kolikor je potrebno..obvlada zadeve in vedno se lahko zaneses nanj..decko na mestu.
V spominu mi bo ostalo celo potovanje vkljucno z enkratnim Maticem in z veseljem bom se potoval z vami in takim vodicem kot je bil on. Res kapo dol.
Naslednja moja destinacija bo verjetno Sri lanka..Maroko..ali Iran
Iztok


Res se telo in možgani kar upirajo delovnemu ritmu....

Organizacija, vodenje ok. Bistvo pa je, da smo bili super skupina, kar je na takih potovanjih bistvenega pomena. Matic je tu odigral bistveno vlogo in mu čestitam, kako nevsiljivo nas je znal povezat/združit. V škripcih pa se tudi enktatno znajde in dobi rešitev. Seveda Maticu 5+.
Naslednjič? Aljaska? Narodni parki Amerike in Kanade? Bomo videli.
Vietnam mi je bil tolažba po neuspeli odpravi na Aconcaguo.

Uživajte in sončno deževen pozdravček z obale.


 

Potovanje je bilo vrhunsko, polno dozivetij, špela je vrhunska vodicka, zabavna, sposobna in popolno predana ( z njo kamorkoli), karkoli je uredila , zaplete z lahkoto resevala. V Sapi bi predlagala se Fansipan, posebej spomladi, smo sli sami in je res cudovita izkusnja. Halong Bay zelo lep, samo kopanje na masovni mini plazi pa odvec , verjetno kje bolj odrocno ni mozno?!  V Hoi Anu je zal bil dez in so plaze odpadle in je bilo 3 dni prevec tam, kuharski tecaj super dozivetje. Na Mekongu plavajoca trznica ni bila nic posebnega, ocitno je izgubila namen in pomen, to bi predlagala, da izpustite ( vecinsko mnenje), ob tem bi lahko ob spodobni uri vstali in uzivali na cudoviti terasi v Homestay, ki je bil vrhunski. Sajgon , Cu chi… must to see!!! Zgodovina groze, ki je ne smemo pozabiti nikoli! Vietnam potovanje je zakon! Tatjna, Tomaž


Pozdravljeni. Špela je bila odlična vodnica in se je dobro znašla tudi takrat, ko se je kaj zalomilo (npr. vreme) ali ko so nam hoteli zaračunati storitve dražje, kot je bilo dogovorjeno. Zaradi Špele, bi potovanje v Vietnam priporočila vsakomur, predvsem neizkušenim popotnikom, saj se nanjo lahko res zaneseš in ker je sposobna vodnica, ki vedno poskrbi za vse člane skupine. Do sedaj sva z agencijo Char potovala dvakrat in obe vodnici (Petra in Špela) sta bili več kot odlični in sta bili eden od glavnih razlogov (poleg destinacije seveda) zakaj izbereva agencijo Char ter jo tudi priporočiva naprej znancem. Skupina je bila super, polna izkušenih popotnikov, zaradi katerih si bom najbolj zapomnila potovanje. Najbolj všeč so nama bili sprehodi in kolesarski izleti po mestih Hoi An in Ho Chi Minh. Precej naporna je bila vožnja z nočnim avtobusom. Trekingi in vožnje s kolesom so bili super, morda bi samo dodala kakšen izlet več do obale saj smo se v morju lahko kopali samo enkrat. Prav tako bi izpustila plavajočo tržnico na reki Mekong, saj je bila povsem nezanimiva. Sam homestay na reki je bil sicer zelo prijeten, vendar je bil to zadnji del potovanja, ko smo bili vsi že precej iztrošeni od vseh voženj, sama tržnica pa ni bila vredna ogleda. To je to z najine strani in če potegnem črto, bi potovanje v Vietnam s Špelo priporočila naprej vsem, ki planirajo daljšo pot pa nimajo ideje kam. :) Anamari.


 

 

 

OSNOVNI PODACI

TerminStatus
Oktober 2023
April 2024

POLNO!

Zbiramo prijave

 
CENA TRAJANJE
od 1810€

17 dni / 18 dni

 

AKTIVNOST KULTURNI ŠOK 7 7

ZEMLJOVID