• Slider 1
  • Slider 2
  • Slider 3

NAŠA POT

Opis potovanja

Začeli bomo v Kairu, glavnemu mestu, kjer kraljujejo piramide (stare, nove, podrte, stoječe...), egiptovski muzej , trdnjava Cittadela in mesto mrtvih. Vsak popotnik se velikih mest hitreje naveliča, zato jo bomo "ucvrli" na jug, proti Asuanu. Tam bomo uživali v krasnih pogledih na Nil, si ogledali največji nedokončani obelisk, krasni Filaljev tempelj na otoku, asuanski jez in bazarje. Naslednji dan gremo do Abu Simbla, največjega Ramzesovega templja. Sledi nepozabno jadranje na felukah do Kom Omba. Od tam bomo šli do Edfuja in naprej v Luksor. V Luksorju si pogledamo in doživimo vse. Peš bomo šli v dolino kraljev, osvojili bomo Karnakov in Luxorjev tempelj ter se "udomačili" na lepem bazarju. Iz Luksorja bomo skočili na Rdeče Morje, malo z pisanimi ribicami zaplavat. Od tam pa nazaj in v puščavo, vse do oaze Dakhle. V Farafri presedlamo v jeepe in puščavska avantura se bo res začela. Z jeepi bomo potovali kar nekaj dni. Eno noč bomo spali v hotelu, naslednjo v puščavi. Potovali bomo mimo Farafre, Bele puščave, Črne puščave, kristalne gore, Baharije, neznanega puščavskega jezera do Siwe. Spali bomo tudi v beduinskih kampih, pod zvezdami v mirnem ozračju krasnih puščav. Večerni ogenj, bobni, šiša in petje nas bo očaral vsak večer. Po Bahariji se bomo napotili na dolgo prečkanje puščave do Siwe. Siwa nas bo takoj prevzela s svojim starodavnimi običaji, krasno atmosfero, peščenimi cestami, starim mestom Shali, blatnimi kopeli, Kleopatrninim izvirom etc. Tu bomo kolesarili cel dan in prevohali vse kotičke. Tu bo tudi naše slovo od puščave. Od Siwe bomo zavili proti Mersi Matrouh, kjer se bomo okopali v Sredozemlju in od tam naprej do Aleksandrije. Na poti se ustavimo še v Al-Alameinu, kjer so grobnice padlih v 2. svetovni vojni. Po postanku v Aleksandriji sledi še transfer do Khan El Khalilija, kjer postreljamo zadnje funte in naprej do letališča.
Program priporočamo vsem, ki si želijo popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.


Nekaj utrinkov


Znamenitosti na poti (varirajo glede na program)

Piramide v Kairu: eno izmed svetovnih čudes!
Mesto mrtvih Kairo: nepozabno živeče pokopališče srednjega veka
Egiptovski zgodovinski muzej: največja zbirka faraonskih "starin" na svetu
Kairo ponoči: glavno mesto oživi ponoči, šiša, čajčki, džusi itd na dnevnem redu
Asuan: feluke v sončnem zahodu, živahen bazar, faraonska zapuščina
Obisk pri Nubijcih: črna manjšina Egipta nas pogosti, zabava in pleše z nami
Abu Simbel: naj Ramzesov spomenik, ki si ga ogledamo v svojem stilu....
Jadranje na Nilu: uživanje na felukah, krasni Nil, rasta kapetan, pivo v roki, žur
Rdeče morje: ma kaj bi sploh govorili - vse v barvah, nedotaknjeni koralni greben...
Luxor: peš v dolino kraljev, naj templji, naj bazarji, dobra hrana, dobri hoteli etc.
Dakhla: oaza daleč v puščavi s krasnimi izviri in okolico
El Kasr: peščeno mesto v puščavi z zanimivo zgodovino in legendarnimi uličicami
Bela puščava: vrhunska znamenitost kjer zastane dih, neverjetne kamnite tvorbe...
Črna puščava: kot v vojni zvezd, pokrajina z v film...
Spanje z beduini: miljon zvezd, več utrinkov kot želja, ogenj, šiša in dobra hrana...
Baharija: oaza polna znamenitosti, lepa in pomirjujoča atmosfera
Prečkanje puščave do Siwe: vožnja po morju peska, puščavska jezera, jeepi...
Siwa: naj oaza, naj izviri, prijazni berberi, milion star camp, chillout cafe, kolesa, Shali
Crazy dunes trip: pravi sipinski jeep izlet čez drn in strn, ogled vseh naj točk, zahoda...
Mersa Matrouh: Sredozemsko mesto z zavidljivimi plažami in mirnim ozračjem
Alexandria: staro mistično mesto, zanimivi ogledi, dobre ribe, krasen večerni sprehod
Khan El Khalili: največji bazar v Afriki kjer ti ne ostane niti za kafe na letališču ;-)


Naš video s poti


Kontakt

NASTANITVE

Kje spimo na poti?

Naši hoteli v Egiptu so preverjeni. Izbiramo hotele, ki so lepi pristni, ljudje prijazni in storitev dobra. Uporabljamo dvo postelne in tropostelne sobe, ki imajo lasten tuš in WC. V puščavi spimo v nomadskih šotorih (kategorija milion star). Nastanitve so različnih kategorij. Bistvo je v temu, da smo vedno v centru dogajanja. Torej so hoteli locirani centralno. Iz hotelov je v vsakem kraju glavno dogajanje dostopno peš.


Zakaj z nami na pot?

Če je Maroko naše najbolj utečeno potovanje, potem je Egipt najstarejše. Tja se odpravljamo že od leta 99. Program se je spremenil vsaj 10x in sedaj vam lahko pokažemo le najlepše, kar zanimivi Egipt ponuja. Nezadržna komercializacija turizma po svetu je načela tudi Egipt. In prav to nas sili, da odkrivamo nove poti, kjer so ljudje še pristni in pošteni ter cene nizke. Dolina Nila in Sinaj sta se zelo spremenila v 10-ih letih, puščava in njene oaze pa zelo malo. Program je raznolik, pogledamo glavne znamenitosti, ki jih krasni Egipt ponuja in nato začnemo z pravo avanturo. Vreme je v oktobru fantastično. Ravno prav je toplo, (25 stopinj) morja so za kopanje prijetna in spanje zunaj pod zvezdnatim nebom ni problem. Sodelujemo neposredno z lokalci z namenom, da imajo prebivalci lokalnih krajev največ od našega denarja in da ne ostane vse v rokah grabežljivih agencij. Hoteli so krasni in vedno locirani blizu centra, vodniki dobri in prevozi kvalitetni ter raznoliki. Jeepa v puščavi smo skrbno zbrali in imamo novejše "mašine", ki zagotavljajo nepozabno izkušnjo. Potovali bomo z vlakom, avtobusom, kombijem, taxijem, oslovsko vprego, kolesi, in džipi. Kaj nam sploh še preostane?


DETAJLI

O državi

Egipt je poseben in vedno je bilo tako. Ponaša se z neverjetno zgodovino, krasnim Rdečim morjem, osupljivimi puščavami in Nilom, glavno reko, ki teče vzdolž cele države. Prebivalci so poznani kot dobri humoristi in če ti uspe zbežati iz turističnih mas, nudi država krasno doživetje. Valuta je egipčanski funt, glavno mesto je prenaseljeni Kairo. Egipt je islamska republika, predsednik je Hosni Mubarak. Glavna religija je Islam, večina prebivalcev je muslimanov, nekaj je tudi Koptov. Glavna reka in tudi vir življenja v državi je Nil. Egipt ima dve morji; Sredozemsko in Rdeče. Največje mesto ob Sredozemlju je Aleksandrija. Država je znana tudi po svojih manjšinah. Nubijci so na jugu, Beduini na Sinaju in v puščavah, Berberi pa v oazi Siwa. Vse manjšine tudi obiščemo in predstavljajo najlepši del potovanja, ker živijo v odmaknjenih krajih in imajo svojo kulturo in običaje. Poseben del Egipta tvorijo puščavske oaze, ki so zaradi svoje odmaknjenosti ohranile svojo kulturo, običaje in predstavljajo protiutež ostalemu delu države, ki je bolj turističen. In prav tu, bomo doživljali katarze.


Vizum in cepljenja

Vize uredimo na letališču. Cepljenja niso potrebna.


Skupina in vodja poti

Skupina je velika od 12-18 popotnikov. Če je popotnikov 12 ali manj se cena organizacija doplača in sicer v primeru prijavljenih 12-9 potnikov 70€ in 8-6 potnikov 100€.
Skupino pelje Gregor ali Petra. Za potovanje potrebuješ 18-19 dni.


Kdaj na pot?

V Egiptu je daleč najlepše jeseni in spomladi, ko je v puščavi mirno, temperatura za kampiranje pravšnje in morja so topla. Odhod  v izvedbi agencije Huda Tura, je aprila in oktobra. Število mest je omejeno!!

CENA

Cena

Egipt po Nilu in čez Saharo

  1190€  18 dni

Cena vključuje:

*Aranžma ( Organizacija, slo vodja poti, letalska karta)
*Vsi prevozi z vlakom (2. razred), avtobusom, jeepi, kolesi etc.,
*Hrana po programu; zajtrki (na felukah ter v jeepih polni penzion), izleti, jadranje s felukami po Nilu,
*3-dnevni safari z jeepi čez belo in črno puščavo do Siwe ( Toyota Land Cruiser),
*Bivamo v lepih popotniških hotelčkih (1*- 3* in nekategorizirani), na safariju v šotorih.

Ceneje ne gre ker je nastanitev spodobna in Egipt ni več poceni. Barantamo za vas!

CENE (okvirno ker varirajo glede na ture):
Avio karta od 400€ (cena poletov variira), prevozi, nočitve z zajtrkom 1 do 3* in v beduinskih kampih v puščavi, prevozi z javnim vlakom, privatnim avtobusom, jeep safari 3 dni (hrana vključena), jadranje s felukami po Nilu (hrana vključena), napitnine, lokalni vodniki in lokalni agent cca. 490 EUR (odvisno od razmerja USD/€).  Naše cene so fer. Lahko si izračunate sami. Zagotavljamo le ceno organizacije 300€.

Če je popotnikov 12 ali manj se cena organizacija doplača in sicer v primeru prijavljenih 12-9 potnikov 70€ in 8-6 potnikov 100€.

V ceno ni vključeno:

*transfer do letališča (cca 45eur)
*vizum 

*vstopnine
*izlet Abu Simbel in Kitchner, nora vožnja po sipinah, vstopnine (50€)
*nakupovanje po bazarjih (to je Egipt-nakupi so krasni)
*jeepi po sipinah in nočitev puščave (40€)
*ogledi, ki niso po programu (120€)
*hrana izven programa (70€)
*pijača, alkohol in darila 

Za sabo svetujemo še minimalno 300EUR za nakupe, pijače, hrano, izlete na morju in s kamelami.


Način plačila:

Ob prijavi se vplača akontacija v višini 100€  ter strošek prijave, ki znaša 10euro/vplačilo. Strošek prijave je nepovraten. Cena velja za vplačila preko UPN naloga. Z vplačilom akontacije si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.

Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet.


 

 

VTISI

Vtisi

Zdravo!
1. KAKO BI OCENIL POTOVANJE?
Potovanje je bilo super. Spremenil ne bi ničesar, razen, da bi morebiti dodal kakšen dan na Rdečem morju. Snorkljanje je pač zakon.
2. KAJ TI JE BILO NA POTI NAJBOLJ VŠEČ?
Najlepše...spet vse: Rdeče morje zaradi rib in koral, Cairo in ostala mesta zaradi kulture in zgodovine, ki je prisotna na vsakem koraku in konec koncev tudi zaradi gneče, ki prav sede za kakšen dan, feluka, ki ti v svoji preprostosti nudi vse kar človek potrebuje za totalen relax, puščava, ki me je čisto prevzela, sploh oaza Siwa. Siwa je zakon z vsemi svojimi posebnostmi - pesek, voda, umirjenost, daleč od ponorelega sveta, kar ti omogoči totalen odklop.
3. KAJ BI NASLEDNJIČ IZPUSTIL/A OZ KAJ TE JE ZMOTILO?
Spustil ne bi ničesar, motilo me je nekaj človeških faktorjev, čemur pa se pač ne moreš izogniti....ali ti nekdo sede ali ne....
4. KAKO BI OCENIL VODNIKA?
Vodnik rula do konca in naprej. Požrtovalen, skuliran, iznajdljiv, ki ti omogoči maksimalno poceni potovanje. Ni besed, s katerimi bi lahko napisal zadosti hvale. Gregor the best si!!!
5. KJE SI IZVEDEL ZA POTOVANJE?
Ni moje prvo potovanje s Charom...prvič pa preko neta...čisto po naključju. Dobro blago očitno ne rabi reklame, da se pride do njega.
6. KOLIKO SI ZAPRAVIL/A V EGIPTU?
Zapravil maksimalno malo....vse skupaj 1.300 EUR (alesinkluziv)!

Klemen, Ljubljana


Zdravo.
Potovanje je blo super. Puščavski del,morje,tudi zgodovinski del je zanimiv (sam preveč turistov je). Prilegel bi se še kakšen dan v Siwi, morje, pa mogoče nočitev pri nubijcih so bile najlepše. Grgr OK!!! Potrošila 1400 EUR.

Lidija, Ljubljana


Bilo je zelo lepo, če bi kaj spustila, bi kakšen kamen na poti, pa dodala še kakšen dan - to vedno, mogoče Sinaj.
Vse skupaj sem zapravila 1490 EUR, od tega so bile vstopnine 112 EUR, - podatek brez Press kartice, nakupi za domov so me stali 85 EUR.

Duša, Ljubljana


Jaz bi skrajšal Siwo, je bilo kar predolgo lenarjenje, kolesarili bi lahko že prvi dan. Najlepše je bilo na koralnem grebenu, doživetje razodetja, nebes oziroma novega rojstva. Izpustil ne bi ničesar. Vodnik +1A*, zapravil za vse maxi in maksimalno 1300 EUR.

Evgen, Primorska


No, pa smo pristali v realnem, vsakdanjem svetu. In bo treba kar nekaj cajta, da preklopim za en prav. Vrh vsega pa še to vreme - Primorska me je razočarala (kje je naše sonce in burja?).

Na kratko - meni je bilo potovanje super, od začetka do konca. Kot sem že rekla, bila sem prvič ta takšnem potovanju v tujini in nimam besed. Res pa mi je bil lepši drugi del potovanja - puščava, safari, spanje zunaj... Znamenitost se pač hitreje naveličam, ampak tudi to je vsekakor vredno videti. Kar se tiče vodenja pa lahko rečam samo "klobuk dol". Ne vem, kje jemlješ energijo, dobro voljo in potrpljenje, ki je potrebno, da se vse to izpelje. Svaka čast! No, za to sem izvedela čisto po naklučju - na internetu sem brskala za podatke o knjigi "Ime tvoje zvezde je Bihaldi" - potovanje s karavano soli v državi Mali, iskala slike puščave... in naletela na "Char potovanja"... me je pač zamikalo in.... se sploh ne kesam. Edino upam, da še kdaj...
Koliko sem zapravila? Mislim, da se je cifra približala 1200 €.

Hvala za vse ter mej se fajn.
Ana, Nova Gorica


Gregor kot sam veš si res super vodič, ocena odlična z 10.
Potovanje po Egiptu je minilo pre hitro. Prav zaprav še vedno plavam pod zvezdami neba in v ustih še vedno zaškrkne po pesku, kljub umivanju zob..... Spremenila ne bi nič kar se tiče samega potovanja, mogoče bi edino dodala kakšno prenočitev pri nubicih, ture z jeepi izven "cest"... Ujeti najlepši trenutki je seveda feluka, Rdeče morje, nočitev v Beli puščavi in Siwa z okolico!
Želiš še kaj več?
Kar se tiče zapravljanja sem bila ful pridna, mati je rekla:"Da me bo poslala še kam!" Upam,da se kmalu spet kje srečava
lep pozdrav v Gorico

Ajdka, Ljubljana


1. Potovanje super! Mislim da ne bi izspustila ničesar.
2. Meni je bila prečudovita puščava !
3. Še bolj bi šla na divje !
4. Vodnik superca !
5. Preko popotniške cetrale dobila obvestilo mi je poslal nekdo !
6. Celo potovanje mi je stalo z darili 1.400,00 EUR.
7. ZADEVA JE SUPER !!!!

ŠE NAPREJ TAKO

VERONIKA, Gorenjska.


P.S. Pogrešam vonj šiše --- hehe!

1. KAJ MENIŠ O NAŠEM POTOVANJU V EGIPT?
Potovanje je bilo enkratno. Zelo dobo zasnovano in izvedeno.
Edino kar bi spremenila (da napišem vsaj kako neumno kritiko ;)) je, da bi bilo manj komarjev in muh na poti, pa se je cimer vodič tudi za to potrudil ;)
2. KAJ TI JE BILO NAJLEPŠE?
Safari z jeepi, Aswan - Nubijci in feluka, Rdeče morje, Luxor, puščava
3. KAJ BI NASLEDNJIČ IZPUSTIL/A OZ KAJ TE JE ZMOTILO?
Nič nebi spustila ali spremenila.
4. KAKO BI OCENIL VODNIKA?
Odlične organizacijske sposobnosti, poznavanje "terena", kar mi je pa še posebno všeč: kanček ravno pravšnje odpuljenosti, ki naredi potovanje in družbo še bolj sproščeno in nasmejano.
5. KJE SI IZVEDEL ZA POTOVANJE?
Od kolega. Je objavil na FB, da so nova prosta mesta.
6. KOLIKO SI ZAPRAVIL/A V EGIPTU?
Zapravila sem okoli 700 eur (vključno z manjšimi shopingi). Po moje bi še manj, če bi si zrihtala press kartico.

Maja, Ljubljana


1. KAJ MENIŠ O NAŠEM POTOVANJU V EGIPT?
Potovanje je bilo super, nimam kakšnih posebnih pripomb. Bi pa raje videl, da bi bili en dan manj v Siwi in potem še en dan ob Sredozemskem morju. Pa en dan več rdečega morja bi tudi prišel prav, ampak potem bi se stvar še podaljšala.
2. KAJ TI JE BILO NAJLEPŠE?
Sigurno koralni greben in puščava (od bele, črne, do sipin)
3. KAJ BI NASLEDNJIČ IZPUSTIL/A OZ KAJ TE JE ZMOTILO?
Izpustil verjetno ne bi nič, edino vodička v Kairu bi lahko bila manj dolgočasna, ampak na izbiro verjetno nisi imel vpliva.
4. KAKO BI OCENIL VODNIKA?
Brez pripomb :)
5. KJE SI IZVEDEL ZA POTOVANJE?
Na webu.
6. KOLIKO SI ZAPRAVIL/A V EGIPTU?
cca. 700€.

Tadej, Ljubljana


Potovanje je bilo O.K., mislim da smo dali skozi vse, kar nam je bilo obljubljeno. Problemi z jeepi so bili hitro pozabljeni, čeprav je bilo takrat, ko bi moralo biti najlepše (v puščavi) kar nekaj hude krvi. Mogoče je bilo nekaj problemov tudi zaradi same sestave skupine (razmisli celo o manjših skupinah), a pri taki skupini mi je jasno, da se vsi ne morejo "zaštekat". Od najboljših stvari bi izpostavili feluko in pa šnorklanje na Rdečem morju, kjer mislim da smo res zadeli. Mogoče je bilo po mojem na koncu malo (kak dan) preveč Siwe, res pa je tudi, da me je tam "nekaj" matralo in mi že zato ni bilo najboljše. Jaz bi takoj zamenjal en dan Siwe za še en dan na Rdečem morju.
Ti kot "šef" si se izkazal, pač nisi klasični turistični vodič in na to se je treba navadit. Spoznal sem te slučajno v Maroku in od takrat večkrat obiskal tvojo stran na netu, tako sem se tudi odločil za Egipt in verjamem, dato ni bilo zadnje potovanje s tabo. Upam da sem tiokvirno odgovorilna tvoja vprašanja, aja, zapravili pa sem doli 700 EUR, z vsemi prejšnjimi stroški sem ostal v okvirju, ki sem si ga zamislil.
Lep pozdrav, se vidimo na srečanju.

Andrej, Celje


Z eno besed, bilo je enkratno. Sploh ne vem kaj bi izpostavila – navdušena sem bila nad templji, v spominu mi bo vedno ostal obisk nubijske vasi, da ne pozabim puščav in vožnje po sipinah, pa tudi kopanje se je prileglo...saj pravim vse skupaj je bilo enkratno. Program je zelo zanimiv, veliko ogledov, pa tudi nekaj prostega časa, tako, da ni kaj spreminjat za v bodoče. Gregor je super, a ne. Z vsem mojimi nakupi sem porabila cca.1500 €.

Petra, Bled


"Super skupinca, super vodič, super destinacija. Najboljši del: puščava z vsemi njenimi oblikami, barvami in ljudmi."

Alja, Ljubljana


Z Gregorjem potovati je pravi užitek. Vsaka minuta je pravo doživetje! Okušali veliko Laughing itak pravih besed ni. V glavnem priporočam vsem.

Anketa, anonimno


Tako dobro da nočem domov!

Anketa, anonimno


Zelo zanimiva tura. Drugačna, kot jo ponujajo drugi. Videli in doživeli smo veliko novega.

Anketa, anonimno


Odlično potovanje, zelo dober in udoben transport, ne predolge etape, mnogo dogodkov in vsaj zame veliko novega.

Anketa, anonimno


Naporno a zanimivio, avaturistično in nepozabno. S to turo lahko mirno rečem, da sem videla Egipt. Charobno!

Anketa, anonimno


Odlično, sproščujoče, skratka poučno na dopustu

Anketa, anonimno


Fenomenalna avantura! Potovanje na katerem sem res noro uživala, videla veliko, izvedela še več, spoznala nove obraze in izživela moj dopust, ki sem si ga po napornem letu res zaslužila. Najboljše pa je, da sem teh 18 dni odklopila vse, kot da drugo ne obstaja.

Anketa, anonimno


Tura nad pričakovanji, komplimenti, komplimenti, s Tavčarjem grem še:)

Naj so bili Asuan, Abu Simbel, drugi del potovanja v puščavi, hrana s Sulejmanom ob ognju...

Anketa, anonimno


Lepo uravnovešena tura kar se tiče kulturnih spomenikov in puščave. Sam bi dodal le 3 dnevni izlet še globlje v puščavo.
Naj so Bela puščava, sipine in transfer do Siwe.

Anketa, anonimno


Zanimivo in predvsem novo doživetje.

Lahko bi našteval kaj vse mi je bilo všeč vendar je bilo celotno potovanje tako zanimivo, da preprosto nič ne izstopa.

Anketa, anonimno


Živijo.

kaj naj napišem...mislim, da moje mnenje gre nekako takole:

Vodič je bil zanič, zanimal se je samo za lepe turistke in lokalne lepotice. Večkrat nas je pustil na cedilu, da smo morali sami urejati stvari z lokalnimi agenti. Tura je zelo slaba, namesto obljubljenih hotelov z 5-imi zvezdicami smo spali s komarji in na prostem. Prevozi si ne zaslužijo imena prevoz. Klime so bile v večini primeru samo kot okras na steni. Za videt pa tako ali tako ni bilo nič.

a si(ste) že nasedel(i)...zgoraj je samo hec...
Gregor zna zares poskrbeti za zanimiv dopust/potovanje za vse, ki jih zanima popotništvo. Res, da nismo spali v luksuznih hotelih, ampak imeli smo se zelo dobro. Ogledati si Egipt na turi, ki jo ponujajo je pravo doživetje, predvsem puščava in spanje na prostem, vožnja s faluko, in še bi lahko našteval...Vzemi si časi in pojdi na avanturo.

Aldin, Ljubljana


 

Takole je bilo...

Zbujanje ob 7h zjutraj, gužvanje med množico turistov, 10 urna vožnja po pušèavi, utrujenost, boleèine v trebuhu, driska....ojoj pa kdo bi še pomislu, da bi šel v Egipt?

Sigurno vsi mi, ki smo letos tam bili.

V potovanju predvidenem za 40 dni, smo mi videli in doživeli vse in še veè v 19ih dneh. Ja....bilo je tudi naporno, sploh pa z Gregorjem, ki je že ob 6h zjutraj skaku po pušèavi in to prièakoval še od vseh nas:) Je pa res, da nas je tud razvajal....brez šiše in karkadeja dan ni minil. Vsak dan je bil poln vsega. Resnièno smo uživali v spoznavanju staroegipèanske civilizacije, kopanju v Nilu in kuliranju na felukah, noènem kopanju v "èudežnih" vrelcih, spanju v hotelu z neskonèno zvezdicami:) pa še in še bi lahko naštevala. Pa ne pozabimo na tamkajšnje ljudi...egipèane, beduine, berbere, nubijce....ljudi,ki so nas navdušili s svojo prijaznostjo, odprtostjo in smislom za humor. Skratka - tega potovanja ne bova nikoli pozabila!

Jelena in Goran

(čeprav sva dva krat prekršila pravila in šla jest v Mc'donalds:)


 

Moje mnenje o potovanju po Egiptui?

Odgovor orgazem (takšen ali drugačen) na tisoč in en način pove vse ;)

Vanja, Ljubljana


 

FOTKE

Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura